vattenflaskormedtryck.se

Kategorier
Vattenflaskor med tryck

Vilket material ska vi ha?

Vattenflaskor är först och främst gjorda av plast, men det finns flera alternativ. Såklart är alla flaskor du hittar i en matbutik gjorda av plast, men dom flaskorna är ingen bra ledstjärna. Dom typerna av vattenflaskor är gjorda för att användas en gång och sedan slängas i en papperskorg eller i bästa återvinnas.

Ni vill ju ha något som era mottagare kan använda under många års tid, så att er logotyp eller ert budskap får maximal exponering.

Ett intressant alternativ när man är ute efter just hållbarhet är tritan. Det kan bäst beskrivas som en blandning av plast och glas, med bägge materials fördelar.

Likt plast så går tritan inte sönder om du tappar den i golvet och likt glas så är tritan lätt att hålla rent och fräscht, och är ofta mer hållbart än både plast och glas.

vattenflaskor med tryck

Stål och aluminium får dig kanske att tänker mer på termosar än vattenflaskor, men det finns många anledningar till att välja metall över plast. Likt tritan är det väldigt hållbart. En påkostad metallflaska kan utan problem hålla livet ut, ofta byter man bara ut den eftersom man tappat bort korken eller locket.

Förutom att metallflaskor inte produkternas av olja (som plast görs) så släpper metall inte heller ut några mikroskopiska plastpartiklar som skadar naturen. Både metall- och glasflaskor kan fylla en stor roll i vår vardag om vi vill sträva efter ett plastfritt samhälle. Bägge dessa material bevarar även smaken bättre, vilket kan ha en betydelse om ni vill att era mottagare ska använda vattenflaskan under lång tid framöver. Hur praktisk den än är så vill ingen ha en smak av plast i sitt vatten!